Hoe staat het met je online reputatie?

Online Reputatie Management

Reviews zijn de moderne mond- tot-mondreclame en worden steeds belangrijker voor ondernemers. We weten allemaal dat vindbaar zijn op internet en het hebben van een mooi verzorgde website belangrijk is. Niet alleen goed vindbaar zijn, maar vooral wat er te vinden is over je bedrijf blijkt steeds belangrijker.

Wat kan ik hier als ondernemer mee?
Om antwoord te kunnen geven op deze vraag is het belangrijk om het koopgedrag van consumenten te doorgronden. Winkels staan onder druk en het winkelbezoek daalt door toenemende webshops die in rap tempo steeds meer marktaandeel veroveren. In deze veranderende markt kopen consumenten op een totaal andere manier dan voorheen. Gelukkig wordt er lang niet alleen maar online gekocht!

59% van de klantreizen start online
Op Frankwatching.com is onlangs een onderzoek naar koopgedrag gepubliceerd. Tijdens het onderzoek zijn de consumer journeys van 4.000 respondenten in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat maar liefst 59 procent van alle klantreizen in Nederland online begint. In totaal komt meer dan de helft van het bezoek in fysieke winkels voort vanuit een online verkenning. Gemiddeld wordt vervolgens in 40 procent van de gevallen online gekocht en 60 procent in een fysieke winkel.

Niet alleen voor winkeliers
Voor dienstverlenende bedrijven zoals bouwbedrijven, schilders, verzekeringskantoren en adviseurs, ligt dit percentage zelfs nog hoger. Voordat een offerte wordt ondertekend zoekt zelfs meer dan 70% eerst op de ervaringen van het bedrijf.

Een goed advies is nog altijd goud waard

Het blijkt dat we advies in een fysieke winkel nog altijd op prijs stellen, maar we verkennen blijkbaar het liefst eerst online om in te schatten wat voor spreekwoordelijk vlees we in de kuip hebben. De website bestuderen en even googelen om te lezen hoe de ervaringen van anderen zijn. Google speelt hier mooi op in. De “mijn bedrijf pagina” van Google is een verzameling van bedrijfsgegevens waar veel op gezocht wordt. Zoals u op het voorbeeld van Bos bedden Nieuwleusen kunt zien, zijn contact- en adresgegevens, openingstijden overzichtelijk verzameld. Google toont hier de eigen “Google reviews” evenals de reviews van de door Google erkende betrouwbare partijen.

Reviews zijn steeds meer de mond-tot-mondreclame van deze tijd en helpen enorm om te kijken hoe het er aan toe gaat wat betreft advisering en klantbehandeling. Consumenten worden slimmer en verdiepen zich maar wat graag in de ervaringen van anderen en gaan niet meer alleen af op het verhaal van de verkoper.

Dit is precies de reden waarom jouw online reputatie zo belangrijk is. De beste manier is niet te wedden op één paard. Ga je online reputatie versterken op meerdere plekken en zorg daarbij voor een goede vertegenwoordiging. De basis is een landingspagina bij een externe partij met een widget op je eigen site die daarnaar verwijst. Verder doe je er verstandig aan om ook bij Google zelf en bijvoorbeeld op Facebook beoordelingen te verzamelen.

Het is dan ook geen punt van discussie meer.
Het is belangrijk om een goede online reputatie op te bouwen, maar hoe doe je dat zonder er zeeën van tijd aan kwijt te zijn?

Online Reputatie Management Systeem

5-sterrenspecialist heeft software ontwikkeld waarmee je op een gemakkelijke manier je online reputatie kunt managen. Met de 5-sterrengroeipromotor is er een unieke softwarematige oplossing in de markt. Door klanten te bedanken voor de aankoop ga je op basis van aftersales je klanten benaderen. Niet “schooien” om een vragenlijst in te vullen, maar gewoon een bedankje aan je klant zorgt voor een heel andere beleving. Je bedankt je klant en laat hem of haar weten dat je er blij mee bent dat ze voor jou hebben gekozen. Vanuit dat perspectief vragen we alleen hoe groot de kans is dat ze je aanbevelen en of er wellicht iets kan zijn wat je anders zou kunnen doen, waardoor je hem of haar de volgende keer nog fijner kan helpen. Hierdoor is gemiddeld 64.7% bereid om een mening te delen. Vanuit deze feedback kunt je leren en etaleren.

Leren
Onze software is zo slim dat je op een overzichtelijke manier kunt zien of de tevredenheid van je klanten verandert. Blijft het gelijk, neemt dit toe of wellicht af? En wanneer er veranderingen plaats vinden, waar komt dit dan door? Jouw eigen klanten zijn je beste adviseurs!

Etaleren
Jouw tevreden klanten zijn je beste reclame. Iedere ondernemer weet dat mond-tot-mondreclame de meest waardevolle reclame is. Reviews zijn de nieuwe “mond-tot-mondreclame”. Als je die stelling ook deelt, zou het vreemd zijn als je daar niet meer van wilt hebben. Door te leren, kunt je beter etaleren en slimme ondernemers gaan hier pro actief mee om. Wanneer je ons Online Reputatie Management Systeem gebruikt zal je merken dat je met weinig moeite een zeer goede online reputatie opbouwt. Laat je organisatie groeien door het verhaal van jouw klanten.

Hoe kun je correct reviews verzamelen?

Door de nieuwe wetgeving moet je er zorg voor dragen dat je reviewpolicy op orde is. Doe je dat niet, riskeer je een boete die wel kan oplopen tot 4% van jouw omzet. Wanneer je ons reviewplatform gebruikt al dan niet in combinatie met de Google- en Facebookplug-in heb je in de basis je reviewbeleid op orde omdat wij al duidelijk hebben aangegeven wat ons beleid is en wat onze richtlijnen zijn tegen “nepreviews”
Wil je meer weten over de nieuwe wet en wat je moet regelen? Lees dan onze handleiding Hoe moet je correct reviews verzamelen >>

Reviews verzamelen
voor 5-sterrenspecialist, Google, Facebook, Trustpilot, kieskeurig, Zorgkaart en ieder gewenst platform.

Met 5-sterrengroeipromotor verzamel je gemakkelijk veel reviews welke je o.a. op je website kunt etaleren. De verzamelde reviews zullen in de organische zoekresultaten goed vindbaar zijn. Niet iedereen zoekt op dezelfde manier en daarom is het verstandig om niet alleen via één onafhankelijk reviewplatform, maar ook via de Google mijn bedrijf pagina en je Facebookpagina reviews te verzamelen.  Met de Google plug-in en de Facebook plug-in van 5-sterrengroeipromotor stel je eenvoudig het percentage per platform in. Als basis vraag je bijvoorbeeld 50% van je klanten een beoordeling op 5-sterrenspecialist achter te laten, iedereen met een G-mailadres om een Google review te schrijven en het restant om een beoordeling op Facebook te schrijven. Geeft je de voorkeur aan een andere verdeling, pas je  gewoon zelf het percentage aan.

Je kunt middels onze online reputatie module tevens reviews verzamelen op Trustpilot, kieskeurig, Zorgkaart en ieder gewenst platform. Op die manier kunt je overal je online reputatie versterken.

Reviews centraal etaleren

Je kunt de verzamelde Google en Facebook reviews inladen op jouw landingspagina bij 5-sterrenspecialist. Op deze manier kun je jouw verzamelde reviews op een centrale plek etaleren zodat je overal maximaal profiteert van de verhalen van uw tevreden klanten.

Sociaal Betrokken ondernemen

Als erkend 5-sterrenspecialist kun je benadrukken dat je als sociaal betrokken ondernemer het belangrijk vindt om te weten wat er bij je klanten speelt en hoe jouw klanten jouw hulp en advies hebben ervaren. Je straalt uit dat je de mening van jouw klant erg op prijs stelt en dat je dit dagelijks mee neemt om je dienstverlening nog aangenamer te maken. Door deze manier van ondernemen en je klanten hun ervaring te laten delen, steunt je automatisch het KWF omdat we voor iedere beoordeling een donatie doen. Zo investeren we samen in een optimale samenwerking.

Bij een erkend 5-sterrenspecialist kunt je rekenen op:

* Goed Advies * Vakmanschap * Kwaliteit * Service * Garantie

Over 5-sterrenspecialist

De 5-sterrenspecialist helpt de lokale ondernemer aan een betere online reputatie waarbij jouw bedrijf zich kunt onderscheiden als sociaal betrokken ondernemer. We keuren en zien toe op de echtheid van klantbeoordelingen en gebruiken deze als kennisbron om service gerichtheid te stimuleren en klantbehandeling waar mogelijk te verbeteren. Met ons platform bieden wij onze erkende 5-sterrenspecialisten het juiste podium om ervaring van hun klanten te delen; op basis van NPS wordt een wereldwijd erkende klanttevredenheid- en loyaliteitsscore gemeten. Hoe hoger deze score, hoe meer tevreden en loyaal hun klanten zijn. Een aangesloten ondernemer dient een minimale NPS-norm van 45 te behalen om het keurmerk ‘erkend 5-sterrenspecialist’ te mogen voeren. Hiermee hebben we een maatstaf in het leven geroepen voor het servicegehalte van een organisatie waardoor de consument weet dat hij of zij kan rekenen op uitstekende klantbehandeling.

Samen het verschil maken

Steeds meer ondernemers conformeren zich aan onze 5-sterke punten. Samen maken we ons hard voor een betere servicegerichtheid. Wil jij ook sociaal betrokken ondernemen en je onderscheiden op de manier hoe je voor jouw klanten klaar staat?

Sluit je dan ook aan als 5-sterrenspecialist!