Een review wel of niet in quarantaine plaatsen

Wanneer gebruik je quarantaine functie?

5-sterrenspecialist keurt en ziet toe op de echtheid van reviews. Een review kan niet zonder reden worden verwijderd. Wel bieden we de mogelijkheid om een review in quarantaine te plaatsen. Deze functie is bedoeld om een review tijdelijk offline te plaatsen.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een review in quarantaine te plaatsen. Bedenk alleen goed waarom je een review in quarantaine wilt plaatsen en of dit wel de juiste keuze is. Wanneer je zo maar een review in quarantaine plaatst, bestaat het risico dat een auteur (consument) uit boosheid op meerdere plekken zoals Google of Facebook zijn beklag gaat doen. Vaak is het beter en zelfs slimmer om een korte reactie te plaatsen. Wanneer je advies wilt over een review wel of niet in quarantaine plaatsen, kun je contact opnemen met je online reputatie manager.

Waarom een review in quarantaine plaatsen?

Wij adviseren om even goed na te denken voor je een review in quarantaine plaatst. Indien er echt sprake is van onfatsoenlijk taalgebruik of dingen in de review staan die echt niet kunnen, dan kun je de quarantaine functie rustig gebruiken. Hieronder wat meer informatie over de twee meest voorkomende redenen.

In quarantaine plaatsen omdat je de echtheid betwist
Wanneer je van mening bent dat de review in strijd is met onze richtlijnen of wanneer je van mening bent dat deze review niet geschreven had mogen worden, kun je de review in quarantaine  plaatsen. Daarna dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met een medewerker van Team Kwaliteitsbeheer.

Je kunt bellen naar 0162-387777 en vragen naar iemand van team kwaliteitsbeheer. Er zal dan getoetst worden of de review kan worden verwijderd of moet worden teruggeplaatst.

Neem je geen contact op, dan wordt de review automatisch teruggeplaatst na 14 dagen.

In quarantaine geplaatst omdat je de ontevredenheid wilt oplossen
Wanneer je denkt dat je de ontevredenheid van je klant kunt oplossen, kun je jouw klant ook vragen of ze je opnieuw willen beoordelen. Je kunt dan via de button ‘Herbeoordeling aanvragen’ een nieuwe uitnodiging sturen. De button is te vinden op dezelfde plaats als de ‘Review in quarantaine plaatsen’ knop. Alleen wanneer de klant bereid is om deze opnieuw in te vullen, zal de oude beoordeling komen te vervallen. Houd er rekening mee dat de beoordeling na 14 dagen altijd weer wordt teruggeplaatst. Ook wanneer er geen herbeoordeling is geplaatst.

Hoe ga je om met een negatieve beoordeling?
Vaak ontstaat de behoefte om een review in quarantaine te plaatsen wanneer je een negatieve review ontvangt. Echter zijn er meer mogelijkheden. Graag bieden wij je meer uitleg over welke opties je hebt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Lees meer over hoe je om kunt gaan met een negatieve beoordeling →

Bij een erkend 5-sterrenspecialist kunt u rekenen op:

* Goed Advies * Vakmanschap * Kwaliteit * Service * Garantie

Hulp nodig?

De 5-sterrenspecialist helpt de lokale ondernemer aan een betere online reputatie waarbij u zich kunt onderscheiden als sociaal betrokken ondernemer. Vindt u het lastig om zelf een goede reactie te plaatsen, wilt u even sparren of hebt u andere vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met uw online reputatie manager. We helpen u graag!