Jij bent het verdienmodel

Het belang van zelf reviews verzamelen

Een steeds groter deel van de waarde van alle goederen en diensten die we met zijn allen kopen en verkopen wordt bepaald door enkele gigantische partijen als Google, Facebook en Amazon. Consumenten en ondernemers maken ‘gratis’ gebruik van deze handige diensten. Besef echter dat Google en Facebook verre van gratis zijn. Jij bent namelijk het verdienmodel, want er wordt geld verdiend met advertenties gebaseerd op jouw gedrag op internet.

Om je als ondernemer staande te houden in de strijd, is het belangrijk om eigenaar te blijven van je klantcontactdata en klantbeoordelingen. Wanneer je deze gegevens niet in eigen beheer hebt, ben je afhankelijk van bovengenoemde tech-reuzen om JOUW klanten te benaderen. Doe er daarom alles aan om direct met je klanten te kunnen communiceren en ze op jouw webpagina’s te krijgen en houden.

Hoe moet je reviews verzamelen?

Bij het verzamelen van reviews zijn twee zaken van groot belang.  Allereerst is het belangrijk om je reviews zelf te verzamelen en deze vervolgens goed te integreren op je website. Lokaal opererende bedrijven kunnen dit inzetten om hun organische zoekresultaten heel goed  te optimaliseren. De combinatie van de plaats of regio en het product of dienst is de meest gebruikte zoekcombinatie. Consumenten besteden nog steeds verreweg het meeste geld lokaal. Daarnaast is het van belang dat  de consument die op internet zoekt bij Google of Facebook positieve berichten ziet over jouw onderneming. Dit noemen we online reputatie management. Je moet er als ondernemer voor zorgen dat er op meerder plekken positief over je gesproken wordt. Dit doe je door het aantal reviews op deze platforms actief te managen.

Met de software van 5-sterrenspecialist.nl kun je zelf bepalen hoeveel reviews je op je reviewpagina, op Google of op Facebook wilt. Ons advies luidt om dit op de plaatsen te doen waar het nodig is om je score op het gewenste niveau te krijgen. Met de 5-sterrengroeipromotor krijg je controle over je eigen online reputatie.

Ben jij benieuwd of jouw online reputatie wel op orde is?
Doe dan de gratis online reputatie check.

Klik hier om uw persoonlijke check te starten

Bij een erkend 5-sterrenspecialist kunt u rekenen op:

* Goed Advies * Vakmanschap * Kwaliteit * Service * Garantie

Over 5-sterrenspecialist

De 5-sterrenspecialist helpt de lokale ondernemer aan een betere online reputatie waarbij u zich kunt onderscheiden als sociaal betrokken ondernemer. We keuren en zien toe op de echtheid van klantbeoordelingen en gebruiken deze als kennisbron om service gerichtheid te stimuleren en klantbehandeling waar mogelijk te verbeteren. Met ons platform bieden wij onze erkende 5-sterrenspecialisten het juiste podium om ervaring van hun klanten te delen; op basis van NPS wordt een wereldwijd erkende klanttevredenheid- en loyaliteitsscore gemeten. Hoe hoger deze score, hoe meer tevreden en loyaal hun klanten zijn. Een aangesloten ondernemer dient een minimale NPS-norm van 45 te behalen om het keurmerk ‘erkend 5-sterrenspecialist’ te mogen voeren. Hiermee hebben we een maatstaf in het leven geroepen voor het servicegehalte van een organisatie waardoor de consument weet dat hij of zij kan rekenen op uitstekende klantbehandeling.

Samen het verschil maken

Steeds meer ondernemers conformeren zich aan onze 5-sterke punten. Samen maken we ons hard voor een betere servicegerichtheid. Wilt u ook sociaal betrokken ondernemen en u onderscheiden op de manier hoe u voor uw klanten klaar staat?

Sluit u dan ook aan als 5-sterrenspecialist!