Zoekgedrag veranderd

Google maakt reviews belangrijker

Google is de manier van zoeken behoorlijk aan het aanpassen. Vroeger zag de zoekpagina ofwel SERP (Search Engin Result Pages) er overal nog het zelfde uit, maar dat is in rap tempo aan het veranderen. Advertenties zijn er anders uit komen te zien en ook zijn snippets in het leven geroepen. (fragmenten van een langere tekst). Daarnaast is het verschil in uiterlijk van betaalde en niet betaalde resultaten veel kleiner geworden en voor een leek lijkt er soms zelfs geen verschil.

Vorig jaar (2019) zijn er grote veranderingen aangekondigd en doorgevoerd en dat betekent dat de manier van zoeken en het zoekgedrag behoorlijk is veranderd. Google streeft er altijd naar om de beste zoekmachine te zijn en daar horen veranderingen in SERP dus ook bij. In maart kwam de Core update (Florida 2 genoemd), in Juni de Content update en in oktober de Bert update. Dit jaar (2020) zijn de veranderingen in Maps ook doorgevoerd.

Zoeken in je eigen regio of iets verder?

Wanneer je vroeger bijvoorbeeld een fietsenwinkel in Goirle zocht, kreeg je de normale zoekpagina (SERP) te zien. Tegenwoordig krijg je meteen een landkaart te zien. (Google Maps) Hier worden alle bedrijven uit de regio getoond en kun je zelfs op meerdere plaatsen zoeken. Opvallend is dat Google ervoor gekozen heeft om hier meteen ook de beoordelingen van een bedrijf te tonen. De volgende stap is dat je straks kunt filteren op beoordelingen. Iets wat we al kennen bij hotels en restaurants. Zo kan een consument straks bijvoorbeeld aangeven dat hij een fiets wil kopen in Goirle, niet verder wil kijken dan in een straal van 15 kilometer en de bedrijven met de beste beoordelingen bovenaan wil zien. Dat betekent dat de online reputatie van je bedrijf steeds belangrijker wordt.

Zou je eens willen weten hoe je de online reputatie van je bedrijf kunt versterken?

Lees dan eens het artikel over online reputatie management >>

Bij een erkend 5-sterrenspecialist kunt u rekenen op:

* Goed Advies * Vakmanschap * Kwaliteit * Service * Garantie

Over 5-sterrenspecialist

De 5-sterrenspecialist helpt de lokale ondernemer aan een betere online reputatie waarbij u zich kunt onderscheiden als sociaal betrokken ondernemer. We keuren en zien toe op de echtheid van klantbeoordelingen en gebruiken deze als kennisbron om service gerichtheid te stimuleren en klantbehandeling waar mogelijk te verbeteren. Met ons platform bieden wij onze erkende 5-sterrenspecialisten het juiste podium om ervaring van hun klanten te delen; op basis van NPS wordt een wereldwijd erkende klanttevredenheid- en loyaliteitsscore gemeten. Hoe hoger deze score, hoe meer tevreden en loyaal hun klanten zijn. Een aangesloten ondernemer dient een minimale NPS-norm van 45 te behalen om het keurmerk ‘erkend 5-sterrenspecialist’ te mogen voeren. Hiermee hebben we een maatstaf in het leven geroepen voor het servicegehalte van een organisatie waardoor de consument weet dat hij of zij kan rekenen op uitstekende klantbehandeling.

Samen het verschil maken

Steeds meer ondernemers conformeren zich aan onze 5-sterke punten. Samen maken we ons hard voor een betere servicegerichtheid. Wilt u ook sociaal betrokken ondernemen en u onderscheiden op de manier hoe u voor uw klanten klaar staat?

Sluit u dan ook aan als 5-sterrenspecialist!